Cum sa iti alegi un PC

                  M-am gandit , ca daca tot am postat review-uri , noutati si preview-uri despre jocuri de ce sa nu postez si despre platforma pentru jocuri , aceasta fiind PC - ul . In acest post va voi ajuta sa va alegeti un calculator sau laptop pentru gaming . 
                  Prima data, incepem cu un calculator , acesta continand :

              - un PC desktop ( sau unitate , cum mai suntem obisnuiti )  
              - un monitor 
              - boxe
              - tastatura 
              - mouse
                Daca vreti si niste accesorii in plus , ar fi recomandate, castile cu microfon, foarte importante pentru  multiplayer , care te vor ajuta sa comunici mai usor . 
                Sa incepe mai intai cu Desktopu-ul . Tinand cont ca trebuie sa fie pentru gaming, un client trebuie sa tina cont de : placa video ( pentru grafica ) , procesorul ( motorul calculatorului ) , memoria ram ( te va ajuta la viteza ), hardul (sau hdd)  si o placa de baza puternica pentru a putea suporta toate aceste elemente.  
                Sa va spun cateva despre placa video si cum trebuie ea aleasa. Aceasta fiind foarte importanta, trebuie sa fim atenti . In primul rand trebuie sa fie dedicata si sa aiba o memorie cat de cat mare, recomandat peste 512 mb . Dupa cum ati observat, placile video au si o serie de numere, care sunt si ele importante : prima cifra ne arata seria , iar a doua si cea mai importanta ne arata performanta ei , in rest celelalte nu prea conteaza foarte mult . Fiti atenti, nu va lasati distrasi de faptul ca prima cifra este una  mare si sa va treziti ca e defapt o placa slaba !  A doua parte importanta care am mentionat-o si mai sus este procesorul . Recomandat este sa fie cel putin i3 , dar cu jocurile care apar mai noi, si au cerinte destul de mari, un i5 sau i7 ar fi ideal . Si acestea sunt, care mai de care mai performante, cea mai buna fiind varianta sandy bridge, de la intel core, care ii permite procesorului si o varianta turbo mai buna decat cea normala si merge mai bine.  Memoria RAM, nu este foarte scumpa, si e foarte usor de inlocuit, acum depinde de placa de baza pe care o alegeti . Deocamdata 4 GB e destul, dar nu strica si mai mult, tinand cont ca tehnologia se dezvolta cu o viteza uimitoare. Hardul, poate va intrebati de ce l-am pus la categoria gaming. Acesta are si el o importanta in aceasta zona, deoarece pe langa cati GB trebuie sa aiba, acesta mai prezinta si un anumit numar de Rotatii pe minut. Este indicat ca acesta sa aiba 7200 rot/min , pentru a rula cu o viteza mai buna.  
              Monitorul, un element fara care nu am putea umbla pe calculator . Desigur, acesta nu are un rol extrem de important, cat sa fie rezolutia mare si pe placul dumneavoastra. In legatura cu destul de intalnita dilema , pe care o au majoritatea , LCD sau LED . Ei bine sa va spun eu as opta mai mult pentru un LED, deoarece este o tehnologie mai nou aparuta, nu are consumul asa de mare ca la LCD, au o viteza foarte mica de raspuns, un contrast foarte bun si culorii mai vii si mai naturale. Dar, pentru ca LED este mai nou, acesta este desigur si mai scump, LCD -ul te asteapta, cu performante nu extrem de diferite. 
               Acum , boxele . Nu pot spune foarte multe despre ele, fiecare isi alege dupa preferinte  . Ele trebuie sa fie cat de cat performante si sa se auda acceptabil .
               Tastatura. Daca vreti una specializata in gaming se gasesc pe mai multe site - uri , iar cele mai recunoscute in lumea jocurilor sunt cele de la razer si alienware . 
               Mouse-ul, nu conteaza foarte mult, depinde ce vreti sa faceti cu el . Datorita tehnologiei de astazi, exista diferite modele , cu multe butoane, led-uri si foarte atragatoare , cu tastatura numerica, dar mai interesante si cele care pe partea inferioare prezinta un joystick (cum ar fi cele de la Shogun Bros -  The Chameleon X1 ) . 
               
                Pentru a nu ma intinde foarte mult, o sa va zic mai pe scurt pentru laptop. Modul de alegere este cam acelasi ( daca vreti puteti include si la el componente periferice ) , numai ca la laptop componentele fiind mai mici sunt si mai scumpe, iar resursele nu sunt la fel de eficiente ca si la calculator, asta ar fi cam singura diferenta . Pentru o experienta mai buna, va puteti alege si unul 3D , cu mai multe efecte grafice, mult mai incitant . Nu mai am de spus, decat faptul ca : cand vreti sa alegeti un laptop , trebuie sa fii atent si la fiabilitate . Poate ati observat faptul ca marcile Acer , sunt cele mai performante in calitate de produse si cele mai rezonabile. Insa ganditi-va de 2 ori inainte sa optati pentru aceasta marca, deoarece la capitolul fiabilitate nu sta foarte bine, incalzindu-se foarte repede, indicat ar fi un cooler, iar tastele de desprind foarte usor ( si aici se poate pune o tastatura cand rulati jocurile ) . Renumite pentru fiabilitate si performanta sunt cele de la Toshiba , Dell , Asus si HP . 
                 
                 Cam atat ar fi, daca aveti nevoie de mai multe sfaturi, sau niste site-uri cu oferte mari, va stau la dispozitie . Sper sa va fie de ajutor . 

2 Response to "Cum sa iti alegi un PC"

  1. Auto Iasi says:

    Ok
    Ti-am adaugat si eu linkul cu titlul dorit de tine
    O zi buna iti doresc

    Mersi! Mi-a fost de ajutor articolul :)

Trimiteți un comentariu

48154_Refurbish your workspace in comfort and style with top-brand furniture from officemax.com.
powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme | Blogger Templates | Best Credit Cards